Revisie beroepskeuzetest, eindejaarsaanbieding en meer...
Bekijk deze nieuwsbrief online

Let op! Eindejaarsaanbieding met kortingen op inkoop testkrediet loopt van 7 - 19 december.
 

In deze nieuwsbrief

Eindejaarsactie

Nog even voordelig je testkrediet aanvullen? Profiteer dan van deze aanbieding, deze actie loopt vanaf 7 tot en met 19 december. En let op: hoe meer je bestelt, hoe hoger de korting. Onderstaand een overzicht van de korting:


 

Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden kun je altijd bekijken op Veelgestelde vragen. Je komt er ook via het menu in Testlokaal, onder het menu-item Help.
 

Revisie beroepskeuzetest


Een gereviseerde versie van de Beroepskeuzetest is nu beschikbaar in Testlokaal. Deze versie vervangt de oude ook per direct. Eerdere testafnames blijven vanzelfsprekend beschikbaar.

In de nieuwe beroepskeuzetest is de beroepentabel uitgebreid en de uitslag gekoppeld aan de beroependatabase van de EU (ESCO). Ook hebben we toekomstperspectieven toegevoegd aan de beroepstitels. Dit betreft de verwachtingen tot 2024. Alle wijzigingen op een rijtje:
  • Nieuwe normering op basis van meest recente data

  • Vernieuwde beroepentabel hbo/wo en mbo met actuele beroepen en toekomstperspectief

  • Top 20 passende beroepen hbo/wo en mbo in elke uitslag

  • Nieuwe vormgeving grafieken en schaalkleuren voor extra duidelijkheid

  • Met 144 items is de vragenlijst iets korter geworden (was 180) zonder aan kwaliteit in te boeten.

Deze nieuwe versie is ook onderdeel van de Loopbaanscan die succesvol wordt ingezet als Arbeidsmarktscan in het kader van de regeling 'NL leert door met ontwikkeladvies'. Lees hierover ook meer op https://www.123test.com/nl/arbeidsmarktscan en https://www.testingtalents.nl/loopbaanscan.html.

 
Staat jouw logo al boven je vragenlijsten en rapporten? Dit is kosteloos! Mail ons je logo op servicedesk@testlokaal.nl en we maken het in orde

Gratis beroepenzoeker op 123test.com/nl/


Afgelopen jaar zijn we overgestapt op ESCO als standaard beroependatabase. Dit is de laatste standaard van de EU en is bedoeld om de Europese arbeidsmarkt verder te harmoniseren. Zowel in de uitslag van de beroepskeuzetest als ook in de dataverzameling maken we nu gebruik van de beroepstitels uit deze taxonomie.

Je kunt via de gratis beroepenzoeker op 123test.com/nl/ beroepstitels vinden op RIASOC code in combinatie met opleidingsniveau. Je vindt deze tool op
https://www.123test.com/nl/beroepen/. Deze tool en beroepstitels zijn overigens ook in het Duits, Frans, Spaans en Engels beschikbaar op 123test.com
Tot slot: we hopen dat je niet al te veel last hebt gehad van dit rare jaar!
Blijf gezond en als je vragen hebt, neem dan contact met ons op.
- het TestingTalents team
Heb je vragen n.a.v. deze nieuwsbrief? Je kunt altijd contact opnemen via servicedesk@testlokaal.nl.

Ons adres:
TestingTalents BV
Mercator Science & Technology Park Radboud Universiteit
Toernooiveld 300 (Mercator ll)
6525 EC Nijmegen
+31 24 3620211


 
Wil je je uitschrijven voor deze nieuwsbrief?
Dat kan op testingtalents.nl/nieuwsbrief.html